Volledig scherm
Het fietspad waar het slachtoffer over reed toen zij belaagd werd door de man die haar wilde ontvoeren. © Politie

Politie toont in Bureau Brabant tekening van man die fietsster (59) wilde ontvoeren in Vlijmen

VLIJMEN - In Bureau Brabant toont de politie maandagavond een compositietekening van de man die maandagavond 6 mei een 59-jarige vrouw probeerde te ontvoeren in Vlijmen. Ook is de politie op zoek naar een fietser die mogelijk getuige is geweest van de poging tot ontvoering, die mislukte doordat de vrouw zich hevig verzette tegen haar belager.

Volledig scherm
De betonnen afzetting waar de man keerde om vervolgens op zijn slachtoffer in te rijden. © Politie

De vrouw fietste die maandagavond rond 22.30 uur over de Moerputtenweg in de richting van Den Bosch, toen de dader haar met zijn bestelbus inhaalde. Bij een betonnen afzetting op het fietspad keerde de man en reed hij op de fietsster in. De vrouw viel in de berm en werd aan haar kleding door de man naar zijn auto gesleept. De vrouw worstelde om aan de man te ontkomen en trapte het portier van de bestelbus dicht. De man koos daarna eieren voor zijn geld en vluchtte in zijn bus richting Vlijmen.

Getuige

De politie tast op dit moment nog in het duister en is op zoek naar een fietser die mogelijk getuige was van de aanval. Deze kwam de 59-jarige vrouw voorafgaand aan de aanval tegemoet op hetzelfde fietspad. 

De politie toont de compositietekening in de hoop dat iemand de dader herkent, in combinatie met de donkere, bestelachtige personenauto waar hij die maandagavond in reed.