Supporters ovan RKC Waalwijk bij de wedstrijd RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles Nederland.
Volledig scherm
Supporters ovan RKC Waalwijk bij de wedstrijd RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles Nederland. © BSR Agency

Politie moet ingrijpen buiten stadion van RKC om ‘heethoofden uit elkaar te houden’

WAALWIJK - De politie heeft zaterdagavond moeten ingrijpen buiten het Mandemakers Stadion om de supporterskampen van RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles uit elkaar te houden. Er zou met stenen worden gegooid door supporters, waarbij een ruit van een supportersbus kapot is gegaan. ,,We moesten de heethoofden van elkaar scheiden”, zegt woordvoerder van de politie Eric Passchier.

Ook was de ME aanwezig, die zorgde dat de supportersgroepen niet ‘tot een treffen kwamen’. ,,Het leek er even op dat het uit de hand ging lopen, maar uiteindelijk is er door ons ingrijpen niemand gewond geraakt.” Politie te paard voerde charges uit om de stenen gooiende mensen uit elkaar te drijven. 

Sussen

De politie laat weten dat er niemand is aangehouden. ,,Dit soort incidenten vindt jammer genoeg plaats bij wedstrijden waar veel op het spel staat”, zegt de politiewoordvoerder. ,,We moeten het weten te sussen, wat vanavond voor zover gelukt is.”

Alles ligt nog open in de tweestrijd tussen RKC en Go Ahead Eagles door het gelijkspel. Dinsdagavond, omstreeks 20.15 uur is duidelijk welke ploeg zich eredivisionist mag noemen.