Volledig scherm
Peter Konijnenburg heeft een gezamenlijke erepenning ontvangen van de gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand. © Fotostudio Image&Motion

Peter Konijnenburg is de eerste ‘ereburger van De Langstraat’

WAALWIJK - Een primeur voor Peter Konijnenburg. Hij is de eerste ereburger van De Langstraat. Bij zijn afscheid als directievoorzitter van Rabobank De Langstraat kreeg Konijnenburg een gezamenlijke erepenning van de gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand.

Het was donderdagavond voor het eerst dat zo’n penning werd uitgereikt aan iemand met bijzondere verdiensten voor De Langstraat. Waalwijk, Heusden en Loon op Zand hebben al wel gemeentelijke erepenningen, maar zo’n regionaal eerbetoon is nieuw.

De bijzondere erepenning is ontworpen en gemaakt door kunstenares Nadia Gonegaï, met haar atelier in Sprang-Capelle. In de penning zitten delen van oude en nieuwe gemeentewapens verwerkt. ,,Vrijwel alle dorpen zijn vertegenwoordigd. Voor de speciale verpakking van de penning is eikenhout en leer gebruikt. Het was een mooie klus.”

Quote

Vrijwel alle dorpen zijn vertegen­woor­digd. Het was een mooie klus

Nadia Gonegaï, Kunstenares

In eerste instantie zijn er vijf penningen gemaakt, dus de drie gemeenten kunnen vaker van dit onderscheidingen uitreiken. Al willen ze de lat voor deze erepenning wel hoog leggen.

De eerste gaat dus naar Peter Konijnenburg (66), weliswaar wonend in Vught, maar volgens de gemeenten een man met grote verdiensten voor De Langstraat. Hij werkte ruim 31 jaar bij de Rabobank. Konijnenburg was en is betrokken bij diverse projecten in de regio op cultureel, maatschappelijk en economisch gebied. Ook zet hij zich in voor de schoen- en lederbranche in de Langstraat en RKC Waalwijk.

Volledig scherm
De erepenning is ontworpen en gemaakt door kunstenares Nadia Gonegaï. © Nadia Gonegaï