Volledig scherm
Jongeren ruimen zwerfvuil op. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Oudheusdenaren geven
dorp schoonmaakbeurt

OUDHEUSDEN - Oudheusden krijgt zaterdag een grote schoonmaakbeurt. Jong en oud kan die dag meedoen aan de Cleanup Day, waarbij zoveel mogelijk zwerfvuil wordt opgeruimd. En dat in de hoop dat mensen zich bewuster worden van het probleem van zwerfvuil. 

,,Iedereen die het zwerfvuil het en der beu is en die graag een nette groenstrook ziet mag het goede voorbeeld geven", stellen de organisatoren.

Mensen kunnen zich van tevoren opgeven via de Facebookpagina van Buurt Bestuurt Oudheusden, een van de organisatoren. Ze doen dat samen met Woonveste,  de gemeente Heusden en buurthuis De Schakel.

Wie een handje wil helpen kan zich ook zaterdag om 10.00 uur melden bij de wijkwinkel (Kasteellaan 23). Kinderen zijn om 10.00 uur welkom bij De Schakel (Vermeerstraat 58a), waar ze onder begeleiden van Jean Pierre aan de slag gaan; ze ruimen niet alleen vuil op maar lopen tegelijkertijd een fotozoektocht. Het afval dat ze inleveren levert een bon op voor 'supergrote’ ijsco. 

Volwassenen krijgen als dank voor hun deelname een green gift-relatiegeschenk. De schoonmaakactie in Oudheusden vindt plaats op de World Cleanup Day, die wereldwijd wordt gehouden.