Een 6-jarig meisje is op de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel door twee rottweilers aangevallen en daardoor ernstig gewond geraakt. Het meisje is door buurtbewoners en de eigenaar van de honden ontzet. Daarbij is een van de honden doodgeslagen. Het meisje is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.
Volledig scherm
Een 6-jarig meisje is op de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel door twee rottweilers aangevallen en daardoor ernstig gewond geraakt. Het meisje is door buurtbewoners en de eigenaar van de honden ontzet. Daarbij is een van de honden doodgeslagen. Het meisje is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. © ANP

Ouders zwaargewond meisje Kaatsheuvel doen geen aangifte tegen eigenaar hond

KAATSHEUVEL - De ouders van het 6-jarig meisje uit Kaatsheuvel dat donderdagavond ernstig werd verwond door een rottweiler, doen geen aangifte tegen de eigenaar van de hond. Dat meldt de politie.

De betreffende rottweiler kwam bij de schermutseling om het meisje te redden om het leven. De eigenaar heeft nog een andere hond van hetzelfde ras, deze was wel in de buurt maar heeft het meisje niet gebeten.

Toch heeft de man besloten dat de viervoeter niet meer terugkeert naar zijn woning. De politie benadrukt nogmaals dat er geen aanwijzingen zijn geweest dat de honden eerder agressief gedrag vertoonden.

Slachtoffer met traumaheli naar ziekenhuis gebracht

Het meisje was donderdagavond iets voor 19.00 uur buiten aan het spelen toen ze werd aangevallen door de hond. Eerst werd abusievelijk door de politie gemeld dat ook de andere hond had aangevallen.

Het slachtoffer werd gebeten in haar been en naderhand met traumahelikopter overgebracht naar het kinderziekenhuis in Rotterdam. Haar toestand is inmiddels stabiel.