Deelnemers aan de Waspikse carnavalsoptocht in 2018.
Volledig scherm
Deelnemers aan de Waspikse carnavalsoptocht in 2018. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Optocht Waspik voor het eerst in 53 jaar afgelast, dinsdag mogelijk wagenschouw op Dorpsplein

WASPIK - Het besluit valt zwaar voor het bestuur van Stichting Jeugdcarnaval Waspik, maar in goed overleg met de gemeente Waalwijk is besloten de optocht op zondagmiddag af te gelasten. Als alternatief wordt er een intocht gehouden waarin de groepen hun acts alsnog kunnen laten zien.

Met argusogen werd de besluitvorming van organisaties van optochten in de regio in de gaten gehouden. De Waspikse nuchterheid overwon aanvankelijk: zondagochtend zou de weersituatie bekeken worden en op basis daarvan besloten worden of de optocht doorgang zou kunnen vinden of niet. Het liep anders. Op verzoek van de gemeente Waalwijk kwam een delegatie van het stichtingsbestuur zaterdagavond bijeen om van gedachten te wisselen over de gevaren en risico's. In goed onderling overleg werd besloten de optocht af te gelasten.

Intocht in Den Bolder

Quote

Als het weer rustiger wordt dan proberen we dinsdag aan het einde van de middag een wagen­schouw te houden op het Dorpsplein

Eric Kamp

,,Klote”, geeft voorzitter Eric Kamp aan, ,,maar we kunnen niet anders. Veiligheid staat voorop en met de voorspelling vanuit verschillende weerstations ziet het er naar uit dat het mogen nog slechter wordt dan vandaag. Ons noodprotocol treedt in werking, wat betekent dat we geen optocht houden, maar een intocht. We nodigen de individuele deelnemers en kleinere groepen uit om hun creaties en acts te laten zien in Den Bolder vanaf 13.00 uur.” 

Natuurlijk zijn daar ook de wagenbouwers welkom, maar dan zonder wagen. ,,Zij mogen hun act natuurlijk ook laten zien. Als het weer rustiger wordt dan proberen we dinsdag aan het einde van de middag een wagenschouw te houden op het Dorpsplein zodat iedereen de wagens toch nog kan bewonderen. Dit natuurlijk wel in overleg met de wagenbouwers. We betreuren deze situatie, maar hopen op deze manier toch een passend alternatief te bieden."

Op de Facebookpagina van Carnaval Waspik worden de laatste ontwikkelingen bijgehouden.