Het tijdelijke kombord van Maoneblusserslaand.
Volledig scherm
Het tijdelijke kombord van Maoneblusserslaand. © Gert-Jan Buijs

Optocht Sprang-Capelle gaat door zonder hoge carnavalswagens, Waspik wacht nog af

SPRANG-CAPELLE / WASPIK - De organisatie van de optocht in Sprang-Capelle heeft besloten de optocht zaterdagmiddag door te laten gaan met minder hoge wagens. De organisatie van de optocht in Waspik, die zondagmiddag staat gepland, wacht de weersomstandigheden nog af maar heeft al een noodprotocol.

In het Cuppelsgat (Capelle) heeft men besloten de optocht in aangepaste vorm door te laten gaan. ,,De optocht gaat door met verlaagde wagens van maximaal 4 meter hoog”, laat Mieke Kok namens Buurtwerk Capelle weten. ,,Ook wordt er grotere afstand tussen de wagens bewaard. Mocht het weer heftiger worden dan nemen we een verkorte route aan.”

Noodprotocol

Deelnemers aan de optocht in Waspik in 2019.
Volledig scherm
Deelnemers aan de optocht in Waspik in 2019. © Beeld Werkt

In Maoneblusserslaand (Waspik) gaat de optocht zondag vooralsnog gewoon door. De organiserende Stichting Jeugdcarnaval Waspik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar werkt wel aan een noodprotocol. ,,We hebben contact met de gemeente Waalwijk en hebben richtlijnen gehad hoe we het beste tot een verantwoord besluit kunnen komen”, vertelt voorzitter Eric Kamp van de stichting. 

,,We hebben een noodprotocol klaarliggen waarin we hebben uitgewerkt wat we als alternatief programma aan kunnen bieden als we moeten besluiten de optocht af te gelasten. Morgen om 09.00 uur komen we met het bestuur bij elkaar en kijken we aan de hand van de weersomstandigheden en voorspellingen wat we gaan doen. De veiligheid van de deelnemers en het publiek staat ten aller tijden voorop.” Of de optocht in Waspik doorgaat, zal via de Facebook-pagina van de stichting worden gecommuniceerd.