Volledig scherm
© Lex van Lieshout

Oproep: nul komma nul huishoudelijke restafval. Hoe krijg je dat voor elkaar?

oproepHEUSDEN - Het lukt naar schatting één op de vijf huishoudens in Heusden om géén huishoudelijk restafval over te houden. Ze gebruiken tenminste nooit hun pasje om de ondergrondse containers voor restafval te openen. Het Brabants Dagblad is benieuwd hoe mensen dit voor elkaar krijgen. 

Wat komt erbij kijken om je afval tot in de perfectie te scheiden; hoe belangrijk is om bij het doen van boodschappen al rekening te houden met afval dat overblijft. Of zijn er nog andere manieren om géén huishoudelijk restafval over te houden? Waar loop je tegenaan, wat zijn de valkuilen?

Zogeheten ‘nulaanbieders’ die daar iets willen vertellen kunnen contact opnemen met de redactie van het Brabants Dagblad, via redactie.waalwijk@bd.nl.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.