Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Open dag bij Dierenziekenhuis in Waalwijk: van levende dieren tot kipfilets

WAALWIJK - Op de open dag van Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant stond ervaren centraal. Met levende dieren maar ook met dood materiaal. Zoals een kipfilet.

Honden die kwispelstaartend Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant binnenlopen zijn zeer zeldzaam. Maar maandag waren de trouwe viervoeters buitengewoon nieuwsgierig als ze in de buurt van de echografiekamer kwamen. Hun neus vertelde: hier valt wat te eten. Inderdaad, er lagen een paar kipfilets. Niet om naar binnen te schrokken, bezoekers van de open dag konden via een echo een denkbeeldige ader opzoeken en daarna trachten met een injectienaad aan te prikken. 

  1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
    PREMIUM

    'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

    In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.