Joep Trommelen
Volledig scherm
PREMIUM
Joep Trommelen © Marc Bolsius

Ook de Spaansche Griep kende een tweede golf, in oktober. Dat maakt me Spaans benauwd

COLUMNWAALWIJK - De geschiedenis herhaalt zich zelden, maar echoot constant. In De Klopkei, blad van Heemkundekring De Erstelinghe, schrijft Bert de Vaan over de 'Spaansche griep' die in 1918 ook de Langstraat trof. Hij zette op een rij hoe locale kranten daar toen over berichtten. De griep eiste in Nederland 40.000 en wereldwijd vele miljoenen levens. 

 1. Oude gemeentehuis Wijk en Aalburg doet nu dienst als verenigingsgebouw: ‘Daar zijn we heel blij mee’

  Oude gemeente­huis Wijk en Aalburg doet nu dienst als vereni­gings­ge­bouw: ‘Daar zijn we heel blij mee’

  WIJK EN AALBURG - Hervormd Wijk heeft zaterdag het oude gemeentehuis als ‘nieuw’ Rehoboth in gebruik genomen. Eind 2018 kocht Hervormd Wijk het gemeentehuis van de voormalige gemeente Aalburg met de bedoeling het voorste gedeelte als verenigingsgebouw te gaan gebruiken. Het verbouwde en opgeknapte deel, dat naast de kerk staat, werd zaterdagmiddag officieel als verenigingsgebouw in gebruik genomen.
 2. Langstraat zet slimmeriken in tegen criminelen. ‘Als we blijven doen wat we deden, gaan we strijd tegen ondermijning niet winnen’
  PREMIUM

  Langstraat zet slimmeri­ken in tegen criminelen. ‘Als we blijven doen wat we deden, gaan we strijd tegen ondermij­ning niet winnen’

  DE LANGSTRAAT - Heusden, Waalwijk en Loon op Zand moeten slimmer worden bij de aanpak van criminaliteit en ondermijning. Daarom gaan ze samenwerken met hoogleraren van Tilburg University. Het eerste jaar richten ze zich op drie thema’s: ‘professionele weerbaarheid’, ‘meldingsbereidheid in het buitengebied’ en op ‘vakantieparken’.