Volledig scherm
Tijdens het nationale theaterweekeinde worden de kleedkamers van De Leest omgebouwd tot hotelkamers. © Theater De Leest

Ooit al eens willen overnachten in het theater? In Waalwijk kan het

WAALWIJK - De kleedkamers van Theater De Leest in Waalwijk worden eind januari omgebouwd tot hotelkamer voor één nacht. Tijdens het nationale theaterweekeind zijn er maximaal zes hotelkamers te huur. Nog wel even onder voorbehoud, zegt Janneke van Berkel van De Leest. ,,De brandweer moet nog toestemming geven.”

Het is niet de eerste keer dat De Leest bezoekers wil laten overnachten in het theater. Twee jaar geleden, toen De Leest voor het eerst meedeed aan het landelijke theaterweekeind, konden liefhebbers kamperen in het theatergebouw. Hoewel er destijds volop aandacht was voor het initiatief zette niemand daadwerkelijk zijn tentje op. ,,Toch vinden we het nog steeds een heel leuk idee", zegt Van Berkel. ,,Daarom proberen we het nog een keer, maar dan iets luxer met meer privacy.” 

Quote

We halen ons heel wat op onze hals. Maar het is leuk, en we hebben genoeg vrijwilli­gers en medewer­kers die hier bij willen helpen

Janneke van Berkel, Theater De Leest

De hotelkamers zijn te huur voor een of twee personen. Van Berkel schat dat een overnachting 25 tot 30 euro gaat kosten, inclusief ontbijt.

Bedden huren, inrichten. ,,We halen ons heel wat op onze hals", beaamt de woordvoerder. ,,Het kost ons geld. Maar het is leuk, en we hebben genoeg vrijwilligers en medewerkers die hier bij willen helpen. Het is een leuke manier om het theater onder de aandacht te brengen.”

's Nachts draait er een film

Het nationale theaterweekeind is van vrijdag 24 januari tot en met zondag 26 januari. Het hele weekeind zijn er activiteiten en voorstellingen voor een tientje. En in de nacht van zaterdag op zondag kan er dus worden overnacht. 

,,Die nacht wordt er ook een nachtfilm gedraaid en ‘s morgens staat er een ontbijt klaar in de brasserie.” Wanneer het theater de vergunning rond krijgt, gaat het dit keer zeker door, verwacht  Van Berkel. ,,We hebben al twee concrete aanmeldingen.” 

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”