Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty Images/iStockphoto

OM: Haagse smeedde plan om Waalwijkse partner te doden en levensverzekering op te strijken

BREDA/WAALWIJK - De 40-jarige Sophia van S. uit Den Haag zou tweeënhalf jaar de gevangenis in moeten, omdat ze haar Waalwijkse partner zou hebben proberen te vermoorden. Volgens justitie deed ze dat samen met een andere partner van haar om zo de 200.000 euro van de levensverzekering van de Waalwijker te krijgen.

De man met wie ze samenwoonde in Waalwijk moest dood, is het verhaal van justitie. Om dat te kunnen bewerkstelligen smeedde Sophia S. samen met haar ex, met wie ze nog steeds een relatie zou hebben, een plan om de Waalwijker te doden. Dat moest gebeuren op 20 juli 2014. Die ochtend kreeg hij ineens een glas sinas van haar, dat deed ze nooit. Het smaakte ook vreemd. Mogelijk omdat Sophia er ghb in had gedaan, het spul dat haar ex weleens gebruikte.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.