Volledig scherm
PREMIUM
. © Beeld Werkt

Nu Kaatsheuvel zijn grenzen sluit voor Elshoutse pieten zint Elshout ongetwijfeld op wraak

COLUMNIk wilde dit jaar de zwartepietendiscussie liefst negeren. Het jaarlijkse zwartepieten over wie welk feest nou precies voor wie aan het verstieren is, vind ik een uiterst vermoeiend ritueel. 

Maar de onlangs uitgebroken pietenoorlog tussen Elshout en Kaatsheuvel verandert alles. Na jaren trouwe dienst mogen Elshoutse pieten niet meer meelopen in de verlichte Sint-intocht in Kaatsheuvel. Voor hen een complete verrassing en volgens de Elshoutse woordvoerpiet ook een financiële ramp. Want zijn pietenploeg gaat nu ‘voor duizenden euro’s’ Pakjesboot 12 in. Vanwege uitgaven aan nieuwe pakken, potjes schmink en een praalwagen. 

  1. Strengere regels voor De Steeg; minder feesten en partijen, maar meer ‘openbare activiteiten’
    PREMIUM

    Strengere regels voor De Steeg; minder feesten en partijen, maar meer ‘openbare activitei­ten’

    HAARSTEEG - Buurthuis De Steeg in Haarsteeg mag minder ‘feesten en partijen’ houden dan in eerste instantie leek toegestaan. Maar daar staat wel iets tegenover: méér openbare activiteiten. Burgemeester Willemijn van Hees van de gemeente Heusden heeft daartoe besloten vanwege bezwaren uit de buurt. Ze gaat er vanuit de nieuwe regels voor buurt én De Steeg aanvaardbaar zijn.