Als de leerlingen van de Pater van der Geld en Van der Heijden weer naar school gaan, hoeven ze zich niet te vervelen. Er is deze week de laatste hand gelegd aan het nieuwe schoolplein bij Kindcentrum Waalwijk met veel groen en speelplekken.
Volledig scherm
Als de leerlingen van de Pater van der Geld en Van der Heijden weer naar school gaan, hoeven ze zich niet te vervelen. Er is deze week de laatste hand gelegd aan het nieuwe schoolplein bij Kindcentrum Waalwijk met veel groen en speelplekken. © Marc Bolsius

Nieuw schoolplein bij Kindcentrum Zanddonk is klaar, het wachten is op de kinderen

WAALWIJK - Het nieuwe schoolplein bij Kindcentrum Zanddonk in Waalwijk is klaar. Maar de leerlingen van Pater van der Geld en Van der Heijden moeten nog even geduld hebben, zo werd dinsdagavond duidelijk. De scholen blijven door de coronacrisis zeker nog tot de meivakantie gesloten. 

Als de leerlingen van de twee basisscholen terugkomen, hoeven ze zich in ieder geval niet te vervelen. Dinsdag legde hoveniersbedrijf De Langstraat de laatste hand aan het plein met veel groen en speelplekken. Van een speelheuvel, wilgentunnel tot een blote voetenpad. Verder zijn de geliefde tafeltennistafels terug. Ook het beeld van het Patertje siert het plein. 

Eerbetoon aan harde werkers

Nu wappert er tijdelijk een rode vlag ‘Met elkaar, voor elkaar’ als eerbetoon aan de harde werkers in deze coronatijd. 

Dat het complex leeg staat, voelt vreemd aan. Het nieuwe Kindcentrum, met ook kinder- en buitenschoolse opvang, opende pas in januari de deuren. Een klein voordeel van de tijdelijke sluiting is dat de jonge aanplant op het schoolplein niets te duchten heeft van spelende kinderen.

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.