Volledig scherm
Het monumentale Krophollerpand op het Raadhuisplein in Waalwijk heeft zijn informatiebord weer terug. © Sylvia van de Ven

Monumentaal raadhuis in Waalwijk heeft zijn informatiebord terug

WAALWIJK - Het hangt er weer, het verdwenen bord met informatie op de gevel van het oude stadhuis in Waalwijk. Liefhebbers van het monumentale Krophollerpand stoorden zich er vorig jaar aan dat het informatiepaneel was verdwenen en plaats had gemaakt voor een bedrijfsbord van schoenenbedrijf Nubikk dat in de zijgevel van het gebouw zit. 

De gemeente liet destijds al weten dat de Waalwijkers zich geen zorgen hoefden te maken. ,,Alle borden met informatie over rijksmonumenten in Waalwijk worden momenteel vervangen. Voor het voormalige stadhuis is dus ook een nieuw bord in de maak", zo liet een woordvoerder destijds weten.

Inmiddels hangt het bord er weer. Een nieuwe is het overigens niet geworden. ,,Na controle bleek dat bord nog goed genoeg was om terug te plaatsen", aldus de gemeente.

En het bord van Nubikk? Dat is verhuist naar de pilaar aan de andere kant van het hek.  

 1. Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarverslag; ‘Als wethouder bewust iets achterhoudt, moet hij wegwezen’
  PREMIUM

  Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarver­slag; ‘Als wethouder bewust iets achter­houdt, moet hij wegwezen’

  VLIJMEN - Terechte commotie rond de jaarverslagen van sociaal vertrouwenspersoon Bas Hagoort van de gemeente Heusden? Of toch een storm in een glas water. Terwijl Hagoort zijn jaarverslagen keurig opstuurde, kreeg de politiek tot nu toe niets te zien. Heusden Transparant heeft daar zware kritiek op: ,,Het lijkt alsof bewust informatie achter wordt gehouden.” Volgens wethouder Peter van Steen is er weinig aan de hand.
 2. Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg
  PREMIUM

  Eftelingbe­zoe­kers opgelet: binnenkort trajectcon­tro­le op N261 Waal­wijk-Til­burg

  WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet.