Volledig scherm
Het monumentale Krophollerpand op het Raadhuisplein in Waalwijk heeft zijn informatiebord weer terug. © Sylvia van de Ven

Monumentaal raadhuis in Waalwijk heeft zijn informatiebord terug

WAALWIJK - Het hangt er weer, het verdwenen bord met informatie op de gevel van het oude stadhuis in Waalwijk. Liefhebbers van het monumentale Krophollerpand stoorden zich er vorig jaar aan dat het informatiepaneel was verdwenen en plaats had gemaakt voor een bedrijfsbord van schoenenbedrijf Nubikk dat in de zijgevel van het gebouw zit. 

De gemeente liet destijds al weten dat de Waalwijkers zich geen zorgen hoefden te maken. ,,Alle borden met informatie over rijksmonumenten in Waalwijk worden momenteel vervangen. Voor het voormalige stadhuis is dus ook een nieuw bord in de maak", zo liet een woordvoerder destijds weten.

Inmiddels hangt het bord er weer. Een nieuwe is het overigens niet geworden. ,,Na controle bleek dat bord nog goed genoeg was om terug te plaatsen", aldus de gemeente.

En het bord van Nubikk? Dat is verhuist naar de pilaar aan de andere kant van het hek.  

  1. Strengere regels voor De Steeg; minder feesten en partijen, maar meer ‘openbare activiteiten’
    PREMIUM

    Strengere regels voor De Steeg; minder feesten en partijen, maar meer ‘openbare activitei­ten’

    HAARSTEEG - Buurthuis De Steeg in Haarsteeg mag minder ‘feesten en partijen’ houden dan in eerste instantie leek toegestaan. Maar daar staat wel iets tegenover: méér openbare activiteiten. Burgemeester Willemijn van Hees van de gemeente Heusden heeft daartoe besloten vanwege bezwaren uit de buurt. Ze gaat er vanuit de nieuwe regels voor buurt én De Steeg aanvaardbaar zijn.