Volledig scherm
PREMIUM
Marco Jansen uit Dongen is met zijn vriendengroep op de familiemiddag van het Moers Pinksterweekend in De Moer: een dikke prima! © Rudolf Robben

Moers Pinksterweekend krijgt een ‘dikke prima’

DE MOER - Al 38 keer organiseert voetbalvereniging Blauw Wit uit de Moer met Pinksteren het Moers Pinksterweekend: een tentfeest op zaterdag- en zondagavond en familiemiddag op zondag.

Her en der op het terrein staan picknicktafels en bankjes, kinderen spelen op het springkussen, zitten in een treintje of worden geschminkt. ,,Vroeger hadden we op zondagmiddag een braderie, maar we kregen de kramen niet meer verhuurd. Sinds drie jaar hebben we deze familiemiddag.” vertelt Paul Broeders van de organisatie. ,,De plus zit voor ons in de twee feestavonden in de tent, maar dit is leuk om te doen en goed voor de saamhorigheid in het dorp.”

  1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
    PREMIUM

    'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

    In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.