Tessa Hendrikx van het kunstencentrum in Waalwijk geeft muziekles op de Teresiaschool, een van de scholen die mee deed aan de proef met meer muziek in de klas.
Volledig scherm
Tessa Hendrikx van het kunstencentrum in Waalwijk geeft muziekles op de Teresiaschool, een van de scholen die mee deed aan de proef met meer muziek in de klas. © Piet Pulles

Meer gitaren en blokfluiten in de klas: negen basisscholen in Waalwijk ondertekenen muziekakkoord

WAALWIJK - Kunstencentrum Waalwijk start volgend jaar op negen basisscholen met muziekles. Het kunstencentrum en de scholen hebben daarvoor een akkoord ondertekend. ,,Het streven is dat elk kind op de basisschool een jaar muziekles krijgt", zegt Francesco van Mierlo van het kunstencentrum. ,,Zo'n twintig lessen van een professionele docent.”

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.