Het Vlijmens Spektakel trok twee jaar geleden zo'n 2.500 bezoekers.
Volledig scherm
Het Vlijmens Spektakel trok twee jaar geleden zo'n 2.500 bezoekers. © Beeld Werkt

Meedoen aan Vlijmens Spektakel? Zaterdag tekst en uitleg

Het tweejaarlijkse Vlijmens Spektakel wordt deze keer gehouden in het gerenoveerde Van Greunsvenpark.

Iedereen die mee wil doen, is zaterdag welkom bij een informatiebijeenkomst in buurthuis De Korf aan de Mgr. van Kesselstraat 29 in Vlijmen, om 10.30 uur.

Om het Vlijmens Spektakel tot een succes te maken, is veel hulp nodig. Twee jaar geleden werkten zo'n vijftien verenigingen en stichtingen mee aan 'Het Plein spreekt!', en in totaal 150 vrijwilligers. Op het evenement kwamen 2500 bezoekers af. Dit keer denkt de stichting meer vrijwilligers nodig te hebben, omdat het 'Spektakel' grootser van opzet is.

Strijd tegen eenzaamheid

De organisatie is in handen van Stichting Evenementen Vlijmen. De stichting wil bewoners van alle kernen met elkaar in contact brengen. Ook educatie op de basisscholen krijgt volop aandacht.

Het thema van het Vlijmens Spektakel is dit jaar 'eenzaamheid'. Daarbij wordt samengewerkt met allerlei instanties die al actief zijn in de strijd daartegen. 

Het 'Spektakel' heeft plaats in de week van 22 tot en met 28 juni. Welke activiteiten precies op welke dagen worden gehouden, wordt de komende tijd duidelijk. Voorzitter Jeroen van den Bosch van het Vlijmens Spektakel denkt in elk geval aan drie of vier theatervoorstellingen, die elk door duizend mensen bijgewoond kunnen worden.