Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man (31) mishandelt vriendin (22) in Waalwijk en rijdt haar omver als ze wegrent

WAALWIJK - Een 31-jarige man is aangehouden in Sprang-Capelle omdat hij zijn 22-jarige vriendin zodanig mishandelde dat een omstander moest ingrijpen. Het slachtoffer werd geslagen en vermoedelijk daarna ook door haar vriend aangereden met de auto, meldt de politie. De man zit vast.

Dat gebeurde in Waalwijk, in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het stel zat rond 1.00 uur in de auto, op de Professor Asserweg. ,,Tijdens een ruzie tussen beiden, werd de vrouw meerdere keren geslagen en geschopt. Toen de vrouw van de man wegrende, reed hij met de auto tegen haar aan”, aldus de politie.

Achtervolging

Het slachtoffer viel op de grond. ,,Een omstander die het zag gebeuren greep in. Hij zette het slachtoffer in de auto, reed weg en belde de politie. De verdachte bleef hen achtervolgen, maar verloor ze later uit het oog.” De politie hield de man even later aan op de Hogevaart in Sprang-Capelle.

De verdachte was onder invloed van alcohol en andere verdovende middelen. Een arts heeft bloed afgenomen om de hoeveelheid te bepalen. ,,Hij zit vast voor verder onderzoek. Voor het slachtoffer werd medische hulp ingeschakeld, maar dit werd door haar geweigerd.” Getuigen kunnen zich melden bij de politie.