Volledig scherm
De zwaarbeschadigde auto nadat een man onder invloed door Waalwijk reed. © Politie gemeente Waalwijk

Man (28) rijdt onder invloed door Waalwijk en moet rijbewijs inleveren

WAALWIJK - Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats reed maandagavond onder invloed door Waalwijk. Op de Burgemeester Smeelelaan reed de man met zijn auto een zogeheten rug op welke de afscheiding  vormt tussen de weg en het naastgelegen fietspad. Niemand raakte gewond.

De 28-jarige man overzag de weg niet en belandde uiteindelijk halverwege het fietspad met zijn auto. Na een ademanalyse bleek dat de man 915 ug/l blies, ruim vier keer de maximale toegestane hoeveelheid. 

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De bestuurder moet een verplichte EDM-cursus volgen en moet zich bij een rechter verantwoorden.

Volledig scherm
De zwaarbeschadigde auto nadat een man onder invloed door Waalwijk reed. © Politie gemeente Waalwijk
  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.