Een deel van de opnames van de Passie van de Langstraat was al opgenomen toen het evenement werd afgelast door de coronacrisis.
Volledig scherm
Een deel van de opnames van de Passie van de Langstraat was al opgenomen toen het evenement werd afgelast door de coronacrisis. © Olaf Smit

Luisterversie van Passie van de Langstraat

LANGSTRAAT - De Passie van de Langstraat krijgt dit jaar een speciale luisterversie. De makers van de Passie hebben samen met streekomroep Langstraat Media de afgelopen dagen gewerkt aan radioversie.

Het idee ontstond afgelopen week pas, zegt programmamaker Maikel van der Velden. ,,Gera de Jong van de Passie van de Langstraat vertelde in de uitzending over de duetten die zij samen met andere zangers via Zoom opnam en publiceerde op Youtube en van het een kwam het ander.”

Gera de Jong benaderde haar zangers, vertellers en bestuur en kreeg enthousiaste reacties. Van het een kwam het ander en in recordtijd werd een radioversie in elkaar gezet.  “Het is mooi dat we op deze manier dit bijzondere Paasverhaal kunnen laten horen.” De eerdere geplande voorstelling in de Rabobank in Waalwijk was het uitgangspunt. “Zo komt de bevrijding terug, net als in dat verhaal.”

Maar met alleen die tekst was was ze er nog niet voor deze luistereditie. ,,Natuurlijk gaat het over de invloed van het coronavirus op onze maatschappij. Over afstand houden en de manier waarop het virus en het nieuws erover ons leven beheerst.” Net als in de eerdere Passievertellingen haakt de Passie op de radio ook aan bij het paasverhaal. ,,Of, zoals een van de vertellers het zegt: De Passie van de Langstraat is het ultieme verhaal van lijden, van eenzaamheid, van opoffering, maar ook van vergeving, verbinding en van hoop.”

De luistereditie duurt een uurtje en wordt vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur op Langstraat FM uitgezonden. In het weekeinde volgen nog een aantal herhalingen.