Burgermeester Egbert Lichtenberg grabbelt dobbelsteen B uit de vissekom, in envelop B zit De Heer D.C. van den Herik die de laatste zetel krijgt.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgermeester Egbert Lichtenberg grabbelt dobbelsteen B uit de vissekom, in envelop B zit De Heer D.C. van den Herik die de laatste zetel krijgt. © Roel van der Aa

Loting brengt verlossing: Corné van den Herik krijgt plek in de gemeenteraad van Altena

ALTENA - De uitslag van de gemeenteraadsverkiezing in Altena is definitief. Dat betekent ook dat bekend is wie van de twee kandidaten van AltenaLokaal die een gelijk aantal stemmen kregen, tot raadslid gekozen is. Daarvoor werd er maandagochtend ouderwets geloot. Corné van den Herik is de gelukkige. Hij krijgt een plek in de gemeenteraad, al mag hij daar nog van af zien. 

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.