Vanwege de coronamaatregelen beginnen steeds meer ondernemers met een bezorgdienst. foto ter illustratie
Volledig scherm
Vanwege de coronamaatregelen beginnen steeds meer ondernemers met een bezorgdienst. foto ter illustratie © Van Assendelft Fotografie

Lokaalvoormekaar.nl, website voor Brabantse ondernemer met tijdelijke bezorgdienst

WAALWIJK - Lokale ondernemers uit Midden-Brabant die vanwege het coronavirus tijdelijk een afhaal- of bezorgservice zijn begonnen, kunnen zich verenigen op de website Lokaalvoormekaar.nl.

De website is een initiatief van webontwikkelaar Mustmedia en reclamebureau Pulles & Pulles uit Waalwijk die op deze manier ondernemers die extra hard worden getroffen door het coronavirus een hart onder de riem willen steken. ,,De ondernemers kunnen zich gratis bij ons aanmelden.”

Quote

De site was eerst alleen voor Waalwijk, maar omdat we ons kunnen voorstel­len dat de behoefte in meer plaatsen bestaat, maken we het nu breder.”

Jules Pulles, initiatiefnemer

Het initiatief begon vorige week met een website voor alleen Waalwijkse horecabedrijven en verswinkeliers: WaalwijkBezorgt.nl. ,,Maar omdat we ons kunnen voorstellen dat de behoefte in meer plaatsen bestaat, maken we het nu breder.” 

Negen gemeenten

Lokaalvoormekaar.nl biedt een overzicht van ondernemers in de gemeenten Waalwijk, Tilburg, Heusden, Loon op Zand, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. Ook niet horecabedrijven kunnen meedoen. Inmiddels hebben 39 ondernemers zich aangemeld, waaronder bijvoorbeeld ook kledingzaken die thuis bezorgen. 

Kosten

De eerste vijftig ondernemers die zich aanmelden krijgen drie maanden geen kosten in rekening gebracht, zegt Jules Pulles van het reclamebureau. ,,De 50 ondernemers daarna betalen de eerste drie maanden 5 euro per maand. Daarna geldt het tarief van 10 euro per maand.” Volgens Pulles verdient hij niks aan het initiatief. ,,Deze bijdragen zijn nodig om het initiatief kostendekkend te kunnen houden.”