Volledig scherm
© Thinkstock

Langstraat Media zet deuren nieuwe studio open

WAALWIJK - Langstraat Media (Radio en TV) zet zaterdagmiddag 15 juni de deuren open voor publiek. De lokale omroep voor De Langstraat is recent verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Professor Eykmanweg in Waalwijk. De burgemeesters van de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand en Dongen verrichten rond 10.30 uur de gezamenlijke opening van de nieuwe studio.

 Langstraat TV is nu 25 jaar de lokale omroep voor de gemeente Waalwijk, in de loop der tijd zijn daar Loon op Zand (1997) en Dongen (2018) bijgekomen. De omroep startte in 1993 op de radio. Inmiddels zijn de uitzendingen uitgebreid met tv, internet en sociale media. Langstraat Media heeft ruim vijftig vrijwilligers, die al die programma's mogelijk maken. 

De omroep viert zaterdag het 25-jarig bestaan met onder meer een reünie voor oud-medewerkers. De hele dag door zijn er activiteiten. In de middag kunnen naast oud-medewerkers en vrijwilligers ook andere belangstellenden een kijkje komen nemen op de nieuwe locatie.   

  1. Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’
    PREMIUM

    Leerlingen Willem van Oranje College zwoegen een week op de fiets voor Finn. ‘Mijn moeder vindt het niet normaal’

    WAALWIJK - Somberte kleeft niet aan Finn de Jong (13). De Waalwijker is vrolijk, goedlachs. En het gezicht van Cycle4Children, waarvoor zeventien leerlingen van het Willem van Oranje College 700 kilometer zwoegen op de fiets. Om geld in te zamelen voor onder meer Duchenne, de ziekte die Finn zo dapper draagt. ,,Ik probeer plezier te halen uit de dingen die ik nog wél kan."