Volledig scherm
De vesting Heusden vanuit de lucht. © Patrick Guitjens

Kunstwerk van kinderen op Vismarkt Heusden

HEUSDEN Op de Vismarkt in de vesting Heusden komt deze week nog een ‘levensgroot’ kunstwerk te staan, gemaakt door 150 leerlingen  van de Johannes Paulusschool uit Heusden. 

De onthulling van kunstwerk is vrijdag 13 september om 19.00 uur, door de Heusdens cultuur-wethouder Peter van Steen. Die vrijdagochtend zijn de kinderen op de Vismarkt nog volop aan het werk met het kunstwerk. Het resultaat van al die inspanningen van de kinderen is ook zaterdag en zondag nog te zien.

Vernieuwend

Het kunstwerk is een initiatief van Stichting Kunst Vesting Heusden, als opwarmertje naar het Art Festival Heusden dat in september 2020 wordt gehouden. Vrijdag 13 september maakt de stichting ook het thema van dit festival bekend. Art Festival Heusden komt in de plaats van Kunst in de Vesting, dat eigenlijk komend  weekend zou plaatshebben maar niet doorgaat.

Art Festival Heusden wil ‘artistiek talent, vernieuwende creaties, muziek, dans en de schoonheid van Heusden’ wil verenigen in een ‘groot, interactief Kunstfestival’, zoals de organisatoren zelf stellen. Dat festival staat gepland in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 september volgend jaar.