KIN Installatietechniek naar Kaatsheuvel: bedrijf vestigt zich in oude Rabobank aan de Horst
KAATSHEUVEL - KIN Installatietechniek uit Rijen vestigt zich volgend jaar juni in Kaatsheuvel. De BINK Groep die het bedrijf per 1 januari overneemt, heeft de oude Rabobank gekocht. Het pand aan de Horst dat de laatste jaren in handen was van de Efteling.
Bij KIN Installatietechniek werken 65 vaste medewerkers. Volgens een woordvoerder van BINK Groep zal in eerste instantie alleen KIN vanuit het pand gaan werken. Op de lange termijn zal ook de BINK Groep een vestiging openen in Kaatsheuvel.
Meer dan 100 jaar oud
KIN Installatietechniek bestaat al meer dan 100 jaar. De BINK Groep is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1979. BINK is uitgegroeid van eenmanszaak naar een bedrijf met drie groepen: BINK Elektro, BINK Beveiliging en BINK Solar.
Ligging
De BINK Groep heeft voor vestiging in Kaatsheuvel gekozen vanwege de ligging. ,,We zijn op zoek gegaan naar een locatie die centraal ligt in zowel het werkgebied van BINK als het werkgebied van KIN Installatietechniek", aldus een woordvoerder. ,,En daarnaast sprak de uitstraling van het pand ons erg aan.”
Het pand waar KIN zich gaat vestigen stond al lange tijd te koop.Verschillende projectontwikkelaars hebben aangegeven het pand te willen slopen om er appartementen te kunnen bouwen. Dat is er nooit van gekomen omdat de gemeente de locatie op de hoek Horst/Europalaan veel te druk vindt voor woningen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Harmonie Drunen gaat in Spanje muziek van Elshoutse troubadour Berrie Kolmans spelen
-
Buurt Kaatsheuvel in verzet bij Raad van State: ‘Starterswoningen te hoog en ze passen niet in onze buurt’
DEN HAAG/KAATSHEUVEL – Zes woningen is te veel en tien meter veel te hoog. Dat was kort gezegd het betoog van buurtbewoners die donderdag de Raad van State vroegen om een stokje te steken voor de bouw van zes starterswoningen op een oude bedrijfslocatie aan de Prins Hendrikstraat in Kaatsheuvel. -
PREMIUM
Facelift van Waalwijks centrum is nog niet klaar: meer kunst, groen en evenementen
WAALWIJK - Het Waalwijkse centrum wacht een nog grotere facelift. Ondernemers en vastgoedeigenaren zetten zelf hun schouders onder een levendiger stadshart. Van extra groen, muurschilderingen tot meer (kleinere) evenementen. -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
PREMIUM
Prachtig punt, mooi terras, maar te weinig klandizie in winter: In Den Gekroonden Hoed in Elshout staat te koop
ELSHOUT - Na twaalf jaar heeft eigenaar Roel van den Oever, In Den Gekroonden Hoed te koop gezet. ,,De uitgaansmentaliteit is aan het veranderen. De tendens in Nederland is dat het café langzaam doodgaat.” Door een andere weg te bewandelen, hoopt hij dat het niet zover komt.
-
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
-
-
-
PREMIUM
Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.” -
PREMIUM
Babyloniënbroek is best tevreden, maar heeft ook kritiek: ‘Het zou allemaal makkelijker worden’
BABYLONIËNBROEK - De politiek in Altena wil graag weten wat in de samenleving speelt. Dus bezoekt ze de kernen. Deze week Babyloniënbroek, met 425 inwoners één van de kleinste. Hoe kun je een dorp beter leren kennen dan door een wandeling langs verschillende locaties met een verhaal?