Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het hotelcomplex op de locatie GroenRijks aan de Tilburgseweg tussen Waalwijk en Sprang-Capelle. © Architectenbureau Van Reeven

KFC in Waalwijk keert zich ook tegen hotelplan

WAALWIJK - De plannen voor een groot hotelcomplex aan de Tilburgseweg in Waalwijk zijn nog geen gelopen koers. Andere horecabedrijven verzetten zich. Zo keert ook fastfoodketen KFC zich tegen de plannen. Bij de provincie leven ook nog vragen.

Zit de regio wel te wachten op de ambitieuze horecaplannen voor de locatie GroenRijk in Waalwijk? De provincie is daarvan nog niet overtuigd. Volgens haar moet de gemeente Waalwijk veel duidelijker aantonen dat er voldoende draagvlak is. De provincie schiet de plannen overigens niet op voorhand af.

  1. Roze Kasteel: Roze maakt plaats voor baksteenkleur, donkerrood, grijs en geel

    Roze Kasteel: Roze maakt plaats voor baksteen­kleur, donkerrood, grijs en geel

    DRUNEN - Het ‘Roze Kasteel’ op Landgoed Steenenburg in Drunen krijgt weer een kleur. Of beter gezegd, kleurén. Na uitvoerig overleg is gekozen voor kleuren die zo goed als mogelijk overeenkomen met de kleuren die het gebouw in 1875 had, toen architect Van Tulder de laatste grote aanpassingen deed. ,,We willen het negentiende eeuwse karakter van het kasteel laten herleven”, stelt bouwhistorica Renée Fijnstra van Bureau Delfgou.