Volledig scherm
kerstmarkt Waspik

Kerstmarkt Waspik krijgt toch vervolg in Benedenkerkstraat

WASPIK -Vijf jaar achtereen werd er in de leegstaande Theresiakerk in Waspik-Boven een groots opgezette kerstmarkt georganiseerd. De vrijwilligers besloten het vorig jaar voor de laatste keer te doen.

Toch hoeft Waspik het niet zonder kerstmarkt te doen. Zaterdag is in de Benedenkerkstraat een sfeervolle markt met dertig kramen.

Kampvuren, lekkere hapjes en glühwein

Achter de organisatie zit een groep mensen uit de buurt en uit het dorp. Een van hen is Debbie van Eeuwijk. ,,Op de markt staan zo'n dertig sfeervol ingerichte kraampjes opgesteld met kerstgerelateerde spullen, lekkernijen en snuisterijen. De markt wordt verder aangekleed met kampvuren, lekkere hapjes, glühwein en muziek. Bezoekers kunnen een prachtig aangeklede straat verwachten, waarbij ook het erf van bakkerij Apart als kerstdecor dienst doet'', zegt Van Eeuwijk.

De kerstmarkt in Waspik-Boven is vol wat betreft het aantal standhouders. De markt wordt gehouden aan en nabij het zogenoemde Zündapp-pleintje aan de Benedenkerkstraat in Waspik en duurt zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

  1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
    PREMIUM

    'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

    In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.