De jeugdteams van The White Boys maakten tijdens de eerste competitiewedstrijden zaterdagmiddag de hoge verwachtingen waar.
Volledig scherm
De jeugdteams van The White Boys maakten tijdens de eerste competitiewedstrijden zaterdagmiddag de hoge verwachtingen waar. © Marcel Donks

Jeugdteams The White Boys winnen de ene na de andere wedstrijd

WASPIK - Technische hoogstandjes, gemopper ondanks een gewonnen partij en vooral veel publiek: op Sportpark Lindenheuvel bij voetbalvereniging The White Boys heerst tijdens het openingsweekend een sfeer die lang weg is geweest in Waspik-Boven.

In de aanloop naar het eerste seizoen van The White Boys 2.0 maakten de talentvolle voetballers de hoge verwachtingen waar. Wedstrijd op wedstrijd werd gewonnen van elftallen die twee of drie klassen hoger voetballen. 

Het masterplan dat voorzitter Sebas Sluijmers bedacht met de volksclub uit Waspik-Boven lijkt voorlopig haar vruchten af te werpen. Vanuit de hele regio komen talentvolle jeugdspelers en senioren naar de Waspikse club om de ambitie van Sluijmers en de zijnen waar te maken: op termijn spelen in de tweede divisie.

Zaterdagmiddag startte de jeugd van The White Boys met de eerste competitiewedstrijden. De winst leek daarbij op voorhand een feit: het ging om zoveel mogelijk scoren. De uitslagen logen er niet om. Toch was het niet enkel tevredenheid bij de jongens en meiden. De ambities van de club zijn hoog, maar ook de spelers individueel willen zich in de kijker spelen en dus zelf zoveel mogelijk scoren. Daar zou een valkuil kunnen zitten voor de club. 

Maar voorlopig is het vooral genieten van het technisch hoogwaardige voetbal op Sportpark Lindenheuvel: dat heeft de club vele jaren moeten missen. Net als de vele toeschouwers langs de kant overigens.