Volledig scherm
De huidige jeugdburgemeesters Isis en Lisa. Wie volgt ze op? © Gemeente Heusden

Jeugdburgemeester in Heusden: veel kinderen zien het wel zitten

VLIJMEN - De functie van jeugdburgemeester blijkt in trek in de gemeente Heusden. Maar liefst 21 kinderen, uit verschillende groepen 7 van de Heusdense basisscholen, hebben gesolliciteerd naar deze eervolle ‘baan.’ Woensdagavond 11 december wordt duidelijk wie de opvolgers worden van Isis van de Water en Lisa van Hulten.

In Heusden kiezen ze jaarlijks de jeugdburgemeesters. Zij komen op voor de belangen van kinderen en vertegenwoordigen de gemeente bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten.

Woensdagavond 11 december presenteren alle kandidaten zich in het gemeentehuis in Vlijmen. Ze stellen zich kort voor en vertellen wat voor plannen zij hebben als jeugdburgemeester. Een selectiecommissie onder leiding van burgemeester Willemijn van Hees, kiest uiteindelijk twee kinderen die samen het jeugdburgemeesterschap 2020 gaan vervullen.

In de vergadering van 17 december stellen de nieuwe jeugdburgemeesters zich voor aan de gemeenteraad van Heusden. Zij nemen daarna de taken over van Isis en Lisa, die het afgelopen jaar deze bijzondere functie hebben bekleed.

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”