De jaarwisseling mag dan volgens velen 'rustig' zijn verlopen, ook dot keer hadden de nodige vernielingen plaats. Ook in de gemeente Heusden sneuvelden (weer) de nodige afvalbakken. Deze foto is elders in Nederland gemaakt.
Volledig scherm
De jaarwisseling mag dan volgens velen 'rustig' zijn verlopen, ook dot keer hadden de nodige vernielingen plaats. Ook in de gemeente Heusden sneuvelden (weer) de nodige afvalbakken. Deze foto is elders in Nederland gemaakt. © Lenneke Lingmont

‘Jaarwisseling rustig verlopen? Nou, vergeet het maar’

VLIJMEN - Dat de jaarwisseling rustiger is verlopen dan voorgaande jaren, wil allerminst zeggen dat het overal van een leien dakje ging. Of dat er geen flinke schade is. Zo moet Heusden altijd nog 28.000 euro aftikken en komen vanuit Vlijmen-Vliedberg en Oudheusden signalen dat mensen oud en nieuw toch bepaald anders hebben ervaren dan ‘rustig'. 

  1. Arie gaat al sinds de jaren 80 op pad met zijn metaaldetector: ‘Het verwondert me nog altijd als ik iets aantref’
    PREMIUM

    Arie gaat al sinds de jaren 80 op pad met zijn metaalde­tec­tor: ‘Het verwondert me nog altijd als ik iets aantref’

    KAATSHEUVEL - Vanwege de inhuldiging van Beatrix werden in 1980 speciale munten uitgegeven. Arie van Herwijnen ging die van de koningin en haar moeder Juliana verzamelen. Eenmaal alles en iedereen leeggeschud, verplaatste zijn interesse zich naar munten in de grond. Als amateurarcheoloog heeft de inwoner van Kaatsheuvel zich ontpopt tot kenner. En criticaster.