Volledig scherm
Maarten van der Weijden bij de finish van de Elfstedentocht maandag in Leeuwarden. © EPA

Huldiging Maarten van der Weijden vrijdag in Waspik

WASPIK - Zwemheld Maarten van der Weijden wordt vrijdagavond 18.00 uur gehuldigd in zijn woonplaats Waspik. Dat heeft de gemeente Waalwijk woensdagochtend laten weten. 

Over het hoe, wat en waar is nog niets bekend. ,,We hebben deze afspraak net gemaakt. We gaan het nu organiseren", aldus de gemeente. ,,Nadere details volgen nog.”

In Waspik zal met instemming gereageerd worden op het besluit de huldiging dit keer in Waspik te houden. Vorig jaar, na de eerste poging van Van der Weijden om de Elfstedentocht te zwemmen was mislukt, werd hij gehuldigd in Waalwijk.  Maarten werd toen benoemd tot ereburger van de gemeente. Hij kreeg de erepenning van de gemeente, met duizenden mensen op het Raadhuisplein als toeschouwer. 

Een dag na de zwemtocht voelde Maarten van der Weijden zich alweer een stuk beter:

  1. Veiligheidsregio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    Veilig­heids­re­gio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    WAALWIJK - Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant houdt op internet een enquête over de ervaringen met het NL-Alert tijdens de brand bij afvalverwerkingsbedrijf Maton in Waalwijk. De brandende berg bouwafval zorgde voor veel rook, die richting Waalwijk trok. Er ging maandagavond twee keer een oproep uit om ramen en deuren gesloten te houden, maar niet iedereen kreeg de berichten op z'n mobiel binnen, zo bleek uit de vele reacties.