Het Huis van Waalwijk is de komende woensdagmiddagen extra geopend.
Volledig scherm
Het Huis van Waalwijk is de komende woensdagmiddagen extra geopend. © Beeld Werkt

Huis van Waalwijk zet deuren extra open voor protest: al 2.000 steunbetuigingen

WAALWIJK - Het gaat hard met de actie om het hele Huis van Waalwijk open te houden voor publiek. Inmiddels hebben zo’n tweeduizend mensen de petitie getekend. De stichting Huis van Waalwijk jaagt op meer handtekeningen. Het monumentale gebouw is de komende woensdagen extra geopend, zodat mensen de petitie daar ook op papier kunnen tekenen.

De stichting wil voorkomen dat de gemeente de kelderverdieping van het gebouw gaat verhuren aan schoenenbedrijf Nubikk. Volgens haar komen hierdoor allerlei activiteiten op de tocht te staan. Zo is deze ruimte nodig voor exposities, rondleidingen, het werk van de heemkundekring en het Huis van Sinterklaas.

Inmiddels is op internet een petitie gestart. ,,Sommige mensen hebben ons laten weten dat lastig te vinden", aldus Theo Vugts, voorzitter van stichting Huis van Waalwijk. Wie de petitie op papier wil tekenen, kan op woensdagmiddag 11 en 17 december terecht bij het monumentale complex. 

 Tijdens deze extra openstelling kunnen mensen ook een kijkje nemen in de kelderverdieping met het oude cellencomplex. Vrijwilligers vertellen over de geschiedenis van het pand. 

De stichting hoopt op veel aanloop door de weekmarkt op woensdagmiddag.