Volledig scherm
Oldtimer. © Jeannette Trum

Honderden oldtimers te bewonderen in Waalwijk

WAALWIJK - Niet alleen mannen kijken hun ogen uit, ook de vrouwen zijn zondag in groten getale aanwezig tijdens de 9de editie van de oldtimerdag bij het Lido in Waalwijk. Van een Mini en Fiat 500 tot een Oldsmobile en Thunderbird, auto's in allerlei maten staan er. En voor de muzikale omlijsting staan The Shaking Arrows garant.

Vlakbij de ingang van het terrein zit het echtpaar van Nuenen uit Mierlo Hout bij hun zelf opgeknapte MG met aanhanger, een plaatje. ,,Nadat ik deze auto in 2004 gekocht heb ben ik 2,5 jaar bezig geweest met het opknappen. Al mijn vrije tijd heb ik er in gestoken. Nu doen we regelmatig mee aan toertochten die door MG georganiseerd worden. Als jongen van 16 heb ik een Buggy gebouwd en inmiddels heb ik 6 oude opgeknapte auto's staan”, vertelt van Nuenen.

Tussen alle auto's, vrachtauto’s en motoren staat een heel speciale fiets. Het is nl. de enige in Nederland. De trotse eigenaar, dhr. Van Wanrooy uit Kaatsheuvel, vertelt dat het een originele Gazelle is met een Rex hulpmotor uit 1949. ,,Hij is eigenlijk niet geschikt om mee de weg op te gaan”, vertelt hij, ,,maar daar ga ik iets aan doen want ik wil op 1 september meedoen met de old timer toerrit in Dongen en dan is deze fiets toch eigenlijk wel een unicum.”

Grote opkomst

Intussen blijven auto's het terrein oprijden. Gezien de grote opkomst van zowel auto's als publiek valt het niet mee om een plaatsje te vinden.  Organisator Ad Eijkemans zegt: ,,Er staan ruim 100 vrachtwagens, 500 personenauto's en de nodige motoren. En we zien de belangstelling jaarlijks toenemen.” Voor de kinderen is er een springkussen en aan de innerlijke mens is ook gedacht.

Volledig scherm
Oldtimer. © Jeannette Trum
Volledig scherm
Oldtimer op heel hoge wielen. © Jeannette Trum