Oudere geniet samen met de jeugdraad Maoskesdam van carnaval in Zorgcentrum Antonius Heusden
Volledig scherm
Oudere geniet samen met de jeugdraad Maoskesdam van carnaval in Zorgcentrum Antonius Heusden © Hans Van Den Eeden

Heusdense ouderen genieten van carnaval in Zorgcentrum Antonius Heusden

HEUSDEN - Carnavalsmuziek werkt aanstekelijk op ouderen. Dit bleek vanmiddag in het zorgcentrum Sint Antonius in Heusden. Onder de aanwezigen was een groep ouderen van de Meerzorgafdeling. Vanaf de start van het bezoek van de Jeugdraad van Maoskesdam (Herpt) was het meteen raak. 

Er werd in de sfeer van een presentatie, geklapt, gehost en gedeind. Zij werden daarbij door jeugdprins Patrick en jeugdprinses Anna aangemoedigd. Het uit achttien kinderen bestaande gezelschap had de functies verdeeld. Dit liep uiteen van adjudant, hofdame, burgemeester, nar tot raadslid. 

Bijzonder

Het bezoek aan het zorgcentrum maakt onderdeel uit van een sociale traditie. Zo bezocht het enthousiaste en fleurige gezelschap in de middag ouderen en zieken in Herpt. Het bezoek van de Herptse jeugd aan het Antoniushuis in Heusden is bijzonder. Dat komt omdat Heusden bijna verstoken is van carnaval. Alle carnavalsverenigingen zijn opgeheven en er wordt ook geen optocht meer gehouden. Zelfs het bord ‘Wallepoepersland’ ontbreekt. Alleen op de basisscholen en bij zorgcentrum Sint Antonius wordt nog carnaval gevierd. 

Maandagmiddag wordt er in Maoskesdam in principe de optocht gehouden. Bij slecht weer wordt de optocht afgeblazen. Als de optocht in Oeteldonk (Den Bosch) niet doorgaat wordt ook de Herptse optocht verschoven. Het bezoek van de Jeugdraad en haar gevolg werd door de ouderen erg gewaardeerd. Een groep enthousiaste vrijwilligers was in touw en zorgde er mede voor dat het festijn een succes werd.