Volledig scherm
PREMIUM
Sommige inwoners van de gemeente Heusden zien dit beeld nooit: een geopende ondergrondse container voor huishoudelijk restafval. Ze bieden daar nooit iets aan. © Brigit Groeneveld/BD

Heusden wil meer weten van ‘nulaanbieders’

VLIJMEN - Heusden denkt na hoe ze de mensen die nooit huishoudelijk restafval hebben het best kan benaderen. Want de gemeente wil graag weten hoe deze zogeheten nulaanbieders dat klaar spelen. Misschien wordt dan ook duidelijk of veel mensen hun afval meenemen naar elders, of op andere manieren afvoeren.

Heusden weet niet hoeveel afval Heusdenaren meenemen naar bijvoorbeeld hun werk, of laten afvoeren door containers die ze zelf huren bij afvalinzamelaars. Dat laten B&W weten op vragen die de VVD-fractie stelde naar aanleiding van de inzamelcijfers over vorig jaar. Verder moet Heusden nog bepalen hoe ze omgaat met zogeheten nulaanbieders: mensen die nooit huishoudelijk restafval aanbieden.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.