Burgemeester Willemijn van Hees van de gemeente Heusden
Volledig scherm
Burgemeester Willemijn van Hees van de gemeente Heusden © Beeld Werkt

Heusden geeft Willemijn van Hees uitstel voor het vinden van een woning

VLIJMEN - De gemeenteraad van Heusden heeft burgemeester Willemijn van Hees ontheffing verleend van de verplichting om binnen de gemeentegrenzen te gaan wonen. De ontheffing geldt voor een jaar, met terugwerkende kracht tot 12 november 2018, de dag dat ze werd beëdigd. Het besluit werd dinsdagavond zonder verdere discussie unaniem genomen.

Mocht Van Hees over ruim twee maanden nog geen huis hebben gevonden, dan kan ze opnieuw ontheffing vragen. Maar dan moet ze aankloppen bij de Commissaris van de Koning en die neemt dan pas een besluit nadat hij de gemeenteraad heeft geraadpleegd. Op die manier kan Van Hees twee keer een jaar ontheffing krijgen.

Teleurstelling

Van Hees liet in een brief aan de raad weten dat ze weliswaar ‘verwoede pogingen’ heeft gedaan een huis te kopen, maar dat dat nog niet was gelukt. Dit tot haar eigen teleurstelling, omdat ze afgelopen zomer graag met haar gezin had willen verhuizen. De zoektocht gaat intussen ‘met onverminderde passie door’, schreef Van Hees aan de raad.

Formeel gezien had de eerste ontheffing bij haar aantreden verleend moeten worden. ,,Maar het is ook een beetje een ongeschreven wet dat een burgemeester automatisch een jaar de tijd krijgt een huis te zoeken”, liet een woordvoerder van Heusden eerder al weten.