Volledig scherm
PREMIUM
Vrouwe Justitia © ANP

Heusden en Vlijmenaar in de clinch over tweede woning

DEN HAAG/VLIJMEN – Een Vlijmenaar hoopt dat de Raad van State de gemeente Heusden eens flink op de vingers tikt, omdat ze weigert een bouwaanvraag voor een tweede woning aan de Meliestraat in behandeling te nemen.

Vlijmenaar Chris van der Ham wil in een aangebouwd magazijn achter zijn ouderlijke huis een woning voor zijn dochter bouwen. De gemeente wil dat niet. Want de gemeente wil geen woningen in de ‘tweede lijn’ achter bestaande woningen hebben, zo vertelde de gemeentewoordvoerster dinsdag tijdens een rechtszaak in Den Haag. 

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.