De opgefleurde afvalperkjes in de Noordstraat in Waalwijk. Heusden overweegt soortgelijke maatregelen, in de hoop dat mensen dan minder snel afval naast de container zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
De opgefleurde afvalperkjes in de Noordstraat in Waalwijk. Heusden overweegt soortgelijke maatregelen, in de hoop dat mensen dan minder snel afval naast de container zetten. © Sylvia van de Ven

Het liefst camera’s tegen afvaldumpingen, maar eerst stickers plakken en tuintjes aanleggen

VLIJMEN - In de strijd tegen afvaldumpingen en het bijplaatsen van zakken afval bij (ondergrondse) containers kan cameratoezicht wel eens het beste middel zijn. Maar dat mag niet zomaar. Dus gaat Heusden nu eerst containers beschilderen en containerplaatsen netjes maken.

  1. Prinses Beatrix bezoekt vesting Woudrichem: ‘Een mooie dag, dat vond ook de prinses’
    PREMIUM

    Prinses Beatrix bezoekt vesting Woudrichem: ‘Een mooie dag, dat vond ook de prinses’

    De vesting Woudrichem heeft zaterdag bezoek gekregen van prinses Beatrix. In de Martinuskerk woonde ze de jubileumbijeenkomst van de 111-jarige Erfgoedvereniging Heemschut, waarvan zij beschermvrouwe is, bij. Heemschut en de vesting hebben wat met elkaar. Het was de erfgoedvereniging die ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan in 1971, de vesting adopteerde om daarmee het zo nodige stadsherstel een stimulans gaf.