Een voorbeeld van een 'hennepcontainer'
Volledig scherm
Een voorbeeld van een 'hennepcontainer' © Enexis

Hennepcontainer en nog veel meer op Veiligheidsmarkt Drunen

DRUNEN -  De typische geur van hennep; het geluid van zoemende ventilatoren; afgeplakte ramen met daarachter verlichting die fel brandt. Het zijn allemaal aanwijzingen dat er een hennepkwekerij in de buurt zit. Wie meer wil weten over hoe een hennepkwekerij eruit ziet, maar vooral wil weten hoe gevaarlijk zo'n kwekerij kan zijn, kan zaterdag een kijken komen nemen op de Veiligheidsmarkt van de gemeente Heusden.

Die markt heeft plaats  op het Raadhuisplein in Drunen, van 10.30 tot 16.00 uur. Enexis is daar aanwezig met de hennepcontainer, waarin een soort hennepkwekerij is nagebouwd. Inclusief een meterkast waar de draden uit hangen. Want brand is volgens de gemeente een van de grootste gevaren van een hennepkwekerij. 

Door uitgebreide voorlichting te geven hopen gemeente, politie en Enexis dat mensen zich beter bewust worden van de gevaren die aan een hennepkwekerij kleven, én eerder bereid zijn aangifte te doen.  In verband daarmee kunnen bezoekers ook de geur van hennep ruiken.

Verdachte aanhouden

Op de Veiligheidsmarkt is overigens nog veel meer te zien en te doen. Zo wordt de aftrap gegeven voor de week tegen het pesten, laat de politie zien hoe een verdachte wordt aangehouden met behulp van een hond en met een fiets. 

Ook onder meer de EHBO (met een AED), Halt (met een ‘alcoholbril’), de politie (met een Porsche), de brandweer (brandje blussen), Veilig verkeer Nederland, de Buurtapp,  het Rode kruis, Woonveste, Buurtpreventie en ContourdeTwern zijn van de partij. Verder zijn er activiteiten als schminken en een springkussen voor de kinderen.