De politie vindt al die borden bij de kruising Grotestraat-Mr. van Coothstraat in Waalwijk knap verwarrend.
Volledig scherm
De politie vindt al die borden bij de kruising Grotestraat-Mr. van Coothstraat in Waalwijk knap verwarrend. © Politie gemeente Waalwijk

Help! Een wirwar aan borden! Politie wijst Waalwijk op verwarrende situatie

WAALWIJK - Borden moeten normaal gesproken voor duidelijkheid zorgen, maar bij een wirwar aan borden raken mensen al snel het spoor helemaal bijster. Dat is ook de politie in Waalwijk opgevallen. Zo wemelt het bijvoorbeeld bij de kruising Grotestraat en Mr. Van Coothstraat van de verkeersborden. De politie heeft deze situatie bij de gemeente aangekaart.  

Op haar Facebook-pagina vraagt het politieteam in Waalwijk aandacht voor het woud aan borden.  ,,Bebording..... u kent het wel", stelt ze. ,,Op sommige plekken een wirwar aan verkeersborden. Wat mag nu wel en wat mag nu niet?” 

Quote

U kent het wel. Op sommige plekken een wirwar aan verkeers­bor­den. Wat mag nu wel en wat mag nu niet?

Politie gemeente Waalwijk

Met een foto van de verkeerssituatie bij de kruising Grotestraat- Mr. van Coothstraat zet ze haar verhaal kracht bij. De weggebruiker wordt daar overladen met informatie. Dat maakt het er allemaal niet overzichtelijker op.  ,,We zijn hierover al in gesprek met de gemeente", laat de politie weten. ,,Het wordt aangepast.”

Volgens de gemeentewoordvoerder is die laatste conclusie wat voorbarig. ,,We zijn wel aan het kijken of er iets veranderd moet worden. Maar daar is nog geen knoop over doorgehakt.”

Experimenteren met borden

De gemeente Waalwijk wil overigens al langer overbodige of onduidelijke (verkeers)borden weghalen. In oktober drong een meerderheid van de gemeenteraad daar nogmaals op aan. Waalwijk moet gaan experimenteren met het terugdringen van het woud aan borden, zo luidde de opdracht. 

De discussie werd aangezwengeld door de VVD. De partij vraagt zich of al die gebods- en verbodsborden niet averechts werken. Ook zouden al die borden het straatbeeld vervuilen.