Volledig scherm
PREMIUM
Midsummer Madness speelt zich af in een woud, in dit geval bij de boshut die dichter en verzetsstrijder Sonja Prins bewoonde. © K Klijn

GTST op zijn Shakespeares in Midsummer Madness

SPRANG-CAPELLE - Met Midsummer Madness gaat de laatste wens van kunstenares Anne Pillen in vervulling. Marieke Habraken - Meijers (Waalwijk) en Romy van Dongen (Sprang-Capelle) werken mee aan de opvoering komende zaterdag in de boshut in Baarle- Nassau.

Voer na mijn dood nog eenmaal de Middernachtsdroom op. Dat was de wens van Anne Pillen. Dat de kunstenares, die op 7 mei op 55-jarige leeftijd overleed, koos voor dit toneelstuk van William Shakespeare is ingegeven door haar band met Sonja Prins. De dichter en verzetsstrijder bewoonde een boshut in Baarle-Nassau. Na de dood van Prins heeft Pillen zich met de stichting AnnAtopiA ingezet om deze bijzondere locatie te behouden voor het kunstenaarsgilde.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.