Goalball Vereniging Waalwijk werd zaterdag in Utrecht landskampioen.
Volledig scherm
Goalball Vereniging Waalwijk werd zaterdag in Utrecht landskampioen. © Kees Klijn

Goalball Vereniging Waalwijk landskampioen

WAALWIJK - Goalball Vereniging Waalwijk heeft zaterdag in de vijfde en laatste competitieronde in sporthal Lunetten in Utrecht de landstitel opgeëist. De club, die bestaat uit sporters met een visuele beperking, was torenhoog favoriet. ,,Je moet het nog wel waarmaken”, zegt voorzitter en speler Marcel van Beijnen. ,,We zijn er heel trots op."

De titel lag voor het grijpen: met nog drie duels voor de boeg had 'Waalwijk' zes punten voorsprong op Haag 88. In de eerste de beste wedstijd palmde Van Beijnen en consorten de hoofdprijs al in: GUVZ werd met 14-4 geklopt. Weliswaar kon de polonaise worden ingezet, toch liet de kersverse kampioen de laatste twee duels niet versloffen. Hercules kreeg geen poot aan de grond (4-14), Haag 88 ging ook de bietenbrug op: 3-7. 

De beste schutter in de hoofdklasse was Kevin Bernadina van Haag 88 met 87 doelpunten. Bij de Waalwijkers was Jeroen Meijer met 58 treffers het meest succesvol. Een groot verschil. ,,Maar wij zijn in de breedte veel sterker”, zegt Van Beijnen. ,,We spelen ook allemaal voor Oranje. Dat maakte het verschil.”