Volledig scherm
PREMIUM
Wortelopdruk zorgt voor een hobbelig fietspad op de Elshoutse Zeedijk. © Dik De Joode/BD

‘Geen bomen kappen voor fietspad Elshoutse Zeedijk’

ELSHOUT - De problemen rond de hobbelige delen van het fietspad over de Elshoutse Zeedijk zijn nog niet opgelost. GroenLinks wil in elk geval niet dat (nog meer) bomen worden gekapt. Daar zijn ze veel te belangrijk voor, vindt de fractie.

De kap van bomen mag niet de oplossing zijn voor het comfortabel maken van het hobbelige fietspad op de Elshoutse Zeedijk. Er is een alternatief, ook al zal dat duurder uitpakken. Om die reden kunnen de maatregelen ook uitgesmeerd worden over een aantal jaren. Daarvoor pleit de GroenLinks-fractie in de Heusdense gemeenteraad.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.