Volledig scherm
In de omgeving van de speeltuin aan de Beatrixstraat moet nog altijd het één en ander gebeuren. De werkzaamheden beginnen volgende week. © Michel Koster

Geduld is beloond: laatste klus bij ‘Walewyc’ in Waalwijk start snel

WAALWIJK - Het moet er nu echt van komen. Aannemersbedrijf Van Wijnen start volgende week met de laatste werkzaamheden vlakbij de nieuwe Walewyc-appartementen in Waalwijk. De klus moet op 31 januari klaar zijn.

Het geduld van de omwonenden is op de proef gesteld. Ze wachten al een tijd op de afrondende werkzaamheden in de omgeving van het speelterrein aan de Beatrixstraat. Er moet nog het één en ander gebeuren, zoals het verleggen van parkeerplaatsen bij de Engelsestraat. Verder zijn de bomen aan een snoeibeurt toe. Ook moet er puin uit de grond verwijderd worden.

Grote ergernis

Het afgelopen jaar is regelmatig overleg geweest tussen de gemeente en Van Wijnen Projectontwikkeling. Maar de werkzaamheden bleven maar uit, dit tot grote ergernis van wethouder Eric Daandels. Hij uitte forse kritiek op Van Wijnen. Dat viel weer verkeerd bij het bedrijf, dat zelfs sprak van reputatieschade.

Maar nu lijken de partijen op één lijn te zitten. Eigenlijk zouden de werkzaamheden eind dit jaar klaar moeten zijn. Maar de gemeente geeft Van Wijnen een maand langer de tijd om de klus te klaren.