Volledig scherm
Urban Fest © Jongerencentrum Tavenu

Freerunnen maakt comeback op Urban Fest Waalwijk

WAALWIJK - Het Raadhuisplein in het centrum van Waalwijk is zaterdag 17 augustus weer het domein van skaters, BMX’ers, freerunners en andere ‘urban’ sporters. Het jaarlijks terugkerende ‘Urban Fest’ wordt gehouden tussen 13.00 en 17.00 uur, entree gratis . 

Dit jaar zal Skateland Rotterdam er weer zijn met hun spectaculaire demonstratieteam op het gebied van skate, step en BMX. Ook de jongeren uit Waalwijk en omgeving die bij het Lido BMX’en komen freestylen om zo te laten zien wat ze kunnen. Dit op de door hun zelfgemaakte BMX-baan. Ook bezoekers mogen het proberen.  

Calisthenics

Daarnaast zijn er demonstraties calisthenics. Dit is een soort van fitness waarbij alleen het eigen lichaamsgewicht gebruikt wordt. Het organiserende jongerencentrum Tavenu heeft een eigen instructeur die de demonstraties begeleidt.  

Dit jaar zal freerunnen zijn comeback maken op Urbanfest. Hiervoor is er onder meer een airfloor neergezet. Er is professionele begeleiding voor bezoekers die zelf ook een poging willen wagen. Ook geeft Urban Fest weer een podium voor nieuw raptalent uit Waalwijk en omstreken. Dit wordt begeleid door B-art records uit Waalwijk.