Waalwijk gaat fors investeren in een milieuvriendelijker zwembad Olympia. Den Haag wil dat In 2030 alle overdekte zwembaden gasloos zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Waalwijk gaat fors investeren in een milieuvriendelijker zwembad Olympia. Den Haag wil dat In 2030 alle overdekte zwembaden gasloos zijn. © Roel van der Aa

Forse investering om Olympiabad in Waalwijk gasloos te krijgen: water surfvijver als energiebron

WAALWIJK - Waalwijk steekt ruim een half miljoen euro in een milieuvriendelijker zwembad Olympia. De gemeente wil het overdekte bad van het gas af krijgen en aansluiten op het warmtenet van de toekomstige wijk Akkerlanen. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.