Volledig scherm
Kinderboerderij tijdens streekdagen in Meeuwen © Jeannette Trum

Een feest voor de hele familie tijdens de streekdagen in Meeuwen

MEEUWEN - Veel activiteiten op het programma. Maar de grootste publiekstrekker is toch wel het spectaculaire truck- en tractorpulling evenement.

Op vrijdagavond is het de beurt aan de trucks tijdens de truck-pulling. En met een opkomst van 3500 tot 4000 toeschouwers kan men gerust spreken van een geslaagde avond. Op zaterdagmorgen begint om 9 uur het wegen van de tractoren voor dat om 10 uur de eerste deelnemers van start gaan. Er hebben zich 240 deelnemers ingeschreven, zelfs uit België. De tractoren zijn per klasse ingedeeld, zoals standaard, hypro-sport, agri-sport en mega-sport met gewichten die variëren van 2,5 tot 11 ton. En als slotspektakel kunnen de toeschouwers genieten van de Oldtimer trekkertrek.

Ries Boeve van het SLF (Stichting Landbouw Festiviteiten in het Land van Heusden en Altena) vertelt:”Dit evenement wordt al voor de 16e keer gehouden en wordt steeds groter. We proberen ieder jaar iets nieuws te verzinnen. Dit jaar is dat het carrousel rijden. 8 dames rijden dan synchroon met hun paarden. Rondom de speeltoestellen voor de kinderen kunnen de ouders op de terrassen hun kroost in de gaten houden. We hebben diverse springkussens, een mini parcours waar op mini tractoren wedstrijden gehouden worden, een opblaasbaar voetbalveld en een kinderboerderij. Dankzij de 150 vrijwilligers kunnen we dit realiseren”.

In een van de grote tenten is een geitenkeuring en staan er konijnen, kippen en ander pluimvee en lama’s. Ook is er een kraanbehendigheidsspel waarbij men met een heftruck van kleine houtblokken een toren moet bouwen. Iets verderop is een wedstrijd waarbij de deelnemers op een surfboard met wieltjes eronder achter een paard een bochtig parcours af moet leggen zonder te vallen.