Volledig scherm
PREMIUM
Paul Stassen: ,,We moeten maximaal energie opwekken en maximaal delen.'' © Nick Luypen/Rabobank.

Een droom van 100 miljoen kilowattuur

DE LANGSTRAAT - Waalwijker Paul Stassen heeft een droom: binnen vier jaar tijd via het ondernemerscollectief Solar Valley alle daken van bedrijfspanden in De Langstraat vol leggen met zonnepanelen. Om zo 100 miljoen kilowattuur stroom op te wekken. De droom is al aan het uitkomen: de eerste 20 miljoen kilowattuur zijn binnen. ,,We doen het samen, we delen energie. Iedereen kan eraan verdienen."

De 100 van de Langstraat. Een initiatief met een knipoog naar de jaarlijkse Kennedymars De 80 van de Langstraat. Maar verder is het héél iets anders. Concreet: een plan om in vier jaar tijd via zonnepanelen op daken van bedrijven in De Langstraat 100 miljoen kilowattuur (kWh) stroom op te wekken. Genoeg voor het verbruik van bijna 30.000 huishoudens. Kartrekker is de Waalwijkse ondernemer Paul Stassen (56).

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.