Volledig scherm
Bushokje.

Drie bushokjes weg in Heusden, haltes blijven en abri's komen terug

VLIJMEN De bushokjes (abri's) bij de halte aan de Tunnelweg in Vlijmen, halte Groenstraat aan de Heusdenseweg in Herpt en halte St. Jorisstraat aan de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk zijn of worden weggehaald. 

Een woordvoerder van de gemeente Heusden laat weten dat de haltes wel gewoon blijven bestaan. ,,Ze worden dus niet opgeheven.”

Nieuwe exploitant

De reden dat de bushokjes zijn weggehaald is dat de gemeente Heusden de abri's opnieuw heeft aanbesteed. En aangezien de huidige exploitant, niet de nieuwe exploitant wordt, worden de hokjes weggehaald. Het gaat dus om drie abri's. Overnemen was geen mogelijkheid, aldus de gemeentewoordvoerder. 

De nieuwe bushokjes worden door de gemeente Heusden zelf geplaatst. Heusden vindt het belangrijk dat alle bushokjes in de gemeente dezelfde stijl hebben en probeert daarom dezelfde te plaatsen zoals er elders al staan.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.